ניקיון המטבח הוא בעיני רבים המטלה המתסכלת והסיזיפית ביותר, שכן עוד באותו היום אתם צפוים לבשל שם ולפגום בתוצאות הניקיון. מנגד, ישנם אזורים במטבח שדורשים ניקיון יסודי, אחרת הם עתידים לצבור שומן, כתמים ומפגעים שישארו שם לעד.
השורות הבאות עתידות להקל עליכם במלאכת ניקיון המטבח, לסייע לכם לצלוח את המשימה עם תוצאות מרשימות ולתת לכם טיפים יעילים שישמרו על אורך החיים של ארונות המטבח, התנור ואף על הבריאות שלכם, קריאה חובה!!!
ניקיון מטבח דורש תכנית עבודה
כאשר אתם ניגשים לנקות את המטבח ואין ברשותכם תכנית עבודה אז אתם צפוים לבזבז זמן רב בהכנות, עבודות כפולות וזמן שהתבזבז לריק. עשו לכם מנהג קבוע ותבנו תכנית ניקיונות בזמנים ובתדירות קבועים והקלו על מלאכת הניקיון בעתיד. לדוגמה, ערכו ניקיון שוטף פעמים בשבוע וניקיון יסודי שיכלול ארונות, תנור ומקרר אחת לשבועיים. כך תבטיחו כי כל מטלה תהיה קצרה וקלה מהצפוי. יתר על כן, נכנס לעובי הקורה וניתן טיפים יעילים עבור כל מטלה ומטלה.
ארונות לא שותים מים
סקופ – ארונות מטבח אינם חובבי מים ואינם חוגגים את חג השבועות. אם תקראו את המלצות היצרן תגלו כי הוא ממליץ בחום להימנע משימוש במים בעת ניקיון הארון. כיצד ניתן לנקות ארון מטבח ללא מים אתם שואלים? התשובה היא בעזרת גורם מתווך כמו סמרטוט, חומרי ניקיון ייעודיים לסוג העץ של הארון וריסוס שאינו ישיר. רססו את חומר הניקיון הייעודי על הסמרטוט, תקרצפו היטב ותדאגו לייבש לחלוטין את האזור בגמר השימוש.
פתרון חלופי הוא שימוש בשואב אבק עוצמתי לניקיון תכולת הארון.
מהפך במטבח – משנה מקום, משנה מזל…
ארונות המטבח שלנו אינם חובבי מים, וזה בלשון המעטה. אמאמה, גם אדים הנפלטים מהקומקום הם מים וצפויים לגרום נזק לארונות. גם הטוסטר והמצנם אינם חפים מאשמה ויכולים לפגוע פגיעה ישירה בארונות. לכן, חשוב למקם את הכלים הללו הרחק מארונות המטבח ולוודא כי האדים אינם פוגעים בהם.
המזל הוא שקראתם את השורות הללו ושיניתם את מקום המכשירים, כך חסכתם לעצמכם נזק של אלפי שקלים, ואף יותר מכך.
תקלטו את האדים עוד לפני הבישול
בהמשך לטיפ הקודם נחזק את נושא האדים מאחר והם גורמי נזק רציניים במטבח. אם יש ברשותכם קולט אדים אז תדאגו להפעיל אותו מספר דקות לפני הבישול, כך שבעת הבישול כבר יפעל במלוא עוצמתו וימנע מהאדים לפגוע בארונות ובשאר הרהיטים.
כיור, שיש וברזים – מחשבה מקדימה חוסכת עבודה מיותרת
נתחיל מהשיש – גם בגזרתו ניתן לומר כי לא כל שיש יגיב היטב למים רותחים. טיפ של אלופים הוא ציפוי השיש בשעוונית המהווה חוצץ וקלה לניקיון.
את הכיור בהחלט ניתן לנקות עם מים רותחים וחומרי ניקוי סטנדרטים, שכן הוא מורגל למים.
ברזים למטבח רצוי לבחור בצבעים שלא מדגישים כל כתם: שחור, כסוף וכד'. כמו כן, ברזים עם פיה נשלפת עתידים להקל מאוד על מלאכת הניקיון של הכיור ולשמור על כיור נקי כל העת.
החלפת כריות הניקיון בסקוטש, וגם אותו להחליף אחת לשבוע
כרית ניקיון או כל אמצעי אחר שסופג מים ואינו נוטה להתייבש מהווה כר פורה יותר להצטברות ולשגשוג חיידקים. מחקרים רבים מצאו כי סקוטש דק ופשוט שנותר לייבוש לאחר כל שטיפת כלים דוחה הצטברות חיידקים ובריא יותר לבני האדם. בין אם השתמשתם בכרית ובין אם בסקוטש עדיין כדאי להחליף אותם אחת לשבוע. אל תתקמצנו, החיסכון עתיד לעלות בבריאות שלכם.
בואו נחמם את הכוונות, נעלה את הטמפרטורות ונסיר את הכתמים
ניקיון התנור יכול להיות סיוט של ממש אם אתם מאלה שמחכים רק לזמן ניקיון של פסח על מנת לנקות אותו. אם אתם נמנים על אותם אנשים שמנקים את התנור בתדירות גבוהה ומבינים את הפוטנציאל שיש לתנור חם להקל על הסרת הכתמים אז השורות הבאות יעשו לכם את החיים קלים יותר.
כתמים עיקשים בתנור דורשים מלחמה מעת הופעתם. כאשר התנור חם יש להכות בברזל ולפזר מעט מלח על הכתמים. כאשר יתקרר מעט התנור הוא יאפשר לכם להשלים את המלאכה ולהסיר באמצעות מטלית את הכתם.
אם ישנם כתמים עיקשים במיוחד שלא הצלחתם להסיר באמצעים קונבנציונליים אז עוברים לכלים הכבדים: לימון, חומץ, סודה לשתייה ומים מעורבבים יחד בכלי המיועד לחום גבוה והכנסתם לתנור פועל בחום גבוה למשך 10 דקות, גם לכלוכים עיקשים במיקרוגל יוסרו באותה הדרך (הפעלת המיקרוגל למשך 2-3 דקות).
כאשר אתם חפצים להשתמש בתנור אז תדאגו להכין אותו כראוי למלאכה. נייר אפייה הוא אמצעי המניעה הטוב ביותר בעולם התנורים, ולהזכירכם התנורים שובבים לא קטנים. הניחו נייר אפייה בתחתית התבנית והשתמשו בתבנית עטופה נוספת בתחתית התנור, כך תוודאו שגם נוזלים שטפטפו במהלך עבודת התנור מצאו מקומם בתבנית התחתונה, ולא השאירו אותותיהם בכל חלקי התנור.
את המדפים של התנור ניתן לנקות במדיח הכלים, אשר לו פעולה של שטיפה חמה. אם אין ברשותכם מדיח כלים אז ניתן להשרות את המדפים בחומץ למשך מספר שעות ולשטוף אותם היטב לאחר מכן.
אפשר להתקרר קצת..
אחרי שהזענו בניקיון התנור נעבור לחלק הקריר יותר והוא ניקיון המקרר.
נתחיל עם חומרי הניקוי – אל תשתמשו בחומרי ניקיון שלא מיועדים למקרר.
ידיות המקרר הם החשוד העיקרי להצטברות חיידקים וניסויים שנערכו בנושא מצאו כי על הידיות יש יותר חיידקים מאשר באסלת השירותים. מה עושים? קחו סבון ומטלית ושפשפו היטב, זה כל מה שצריך.
הימנעו משימוש במים ברצפת המקרר ואל תכניסו חומרי ניקיון מבוססי אלכוהול. גם את מדפי המקרר ניתן לנקות עם מים וסבון (כאשר הם מחוץ למקרר). טיפ משמעותי הוא לנקות את פתח האוויר המצוי במקפיא על מנת לשפר את תפקוד המקרר.
פוליש לרצפת המטבח
לאחר שסיימתם את הסרת האבק, ניקיון מכשירי החשמל, קרצוף השיש, החלפת כריות הניקיון ואפילו ניקוי המתגים אז עוברים לחלק האחרון של הניקיון היסודי – פוליש לרצפה של המטבח. הטיפ שלנו הוא להתאים את הפוליש לסוג המרצפת ולבחור בפוליש שגם יקנה הגנה למרצפות. לדוגמה, פוליש קריסטלי למטבח מסייע בהענקת ברק לאורך זמן, יחד עם שכבת הגנה ממזיקים ומאבק.
את עבודת הפוליש ניתן לחזק עם הסרת הרובה והחלפתה ברובה בצבע אפור, מדוע? מאחר והיא לא תגלה לאף אחד על הלכלוך שהצטבר בין המרצפות.
טיפ אחרון שיתאים למי שרוצה לחסוך בזמן
חברת ניקיון למטבח ולשאר חללי הבית תבטיח לרוב תוצאות טובות יותר ובזמן קצר יותר. חברת ניקיון מקצועית המצוידת במכונת שאיבה עוצמתית, מכונת פוליש איכותית, כלים מקצועיים וחומרי ניקיון מהשורה הראשונה תשמור לכם על הציוד, הריהוט ותעניק תוצאות שיעניקו מראה חדשני ומשובב.
חשוב מאוד לבחור חברות ניקיון עם המלצות, עם פוליסות ביטוח מקיפות ועם צוות עובדים שניתן לסמוך עליו.
בברכת מטבח מצוחצח, נעים ונקי למהדרין.